Mensen Maken de Eemshaven

Deze programma-serie heb ik samen met Pro-Time Broadcast & Content gemaakt en is uitgezonden op RTV Noord en RTV Drenthe. De serie laat via persoonlijke portretten zien wat er in de grootste bouwput van Nederland allemaal gebeurd. Ik bedacht het format. Dit is een goed voorbeeld van een televisieprogramma dat ingezet kan worden voor omgevingscommunicatie.

Mensen Maken de Eemshaven: 15 x 8 minuten, XDCAM-imx50, 2011
regie: Perrie Hoekstra
camera: Martijn Pot
geluid: Geert Gritter
montage: John Döpp
voice-over: Hans Singelenberg
omroep: RTV Noord & RTV Drenthe
website: www.mensenmakendeeemshaven.nl

Aflevering 1
In deze aflevering kijken we terug naar de beginjaren van de Eemshaven. Architect Arie Nienhuis uit Uithuizermeeden ontwierp het eerste gebouwtje dat in de Eemshaven is neergezet: een schuilgelegenheid voor de passagiers van de “Butterfahrt”. En op de grond van de vader van Wubbo Meeuwes is in 1968 de eerste paal geslagen. Verder tonen we uniek en tijdens de research teruggevonden beeldmateriaal uit de beginjaren zeventig van de vorige eeuw. Hierop is de aanleg van de Eemshaven te zien.Aflevering 2
Drewes Wildeman uit ‘t Zandt werkt al acht jaar in het hartje van de Eemshaven. Het dienstverlenend bedrijf waarvoor hij werkt is overal in de haven actief. We volgen hem een dag tijdens zijn werk op een platform waarmee windmolens op zee worden geplaatst en bij een reparatie van een Ierse vissersboot. Verder nemen we een kijkje in het Energy Village Hotel in Uithuizen. Eigenaar Ferdinand Görs heeft het er tijdelijk neergezet om onderdak te bieden aan de bouwers van de nieuwe energiecentrales.
info@perriehoekstra.nl    +31-6-15052515     Tjerk Bolhuisstraat 16     9713WD   Groningen